Mamma chockar mig

Igår sa mamma: nu kommer du tappa hakan. Och ja det gjorde jag. Min älskade mamma tycker också om julen men hon tillhör den där skalan som inte uppskattar att prata julklappar i juni, eller saffransrecept i augusti. Hon har försökt förbjuda mig (lycka till) att prata om julen före 1 november!

Men igår sa hon: jag vill ha Moas önskelista inför jul redan nu. Vad?! Hon vill helt enkelt vara klar med julklapparna innan novembers intåg. Dels pga trängsel/virus och dels pga kostnaderna tror jag. Hur som helst, ingen blir gladare än jag så Moa fick sätta sig och fundera.

Denna helg kommer gå i höstens tecken. Jag ska fortsätta koka päronmos och frysa in. Jag och Moa ska ut i skogen och leta pysselmaterial. Jag ska ev göra en höstkrans till dörren. Jag ska rensa lite till i pallkragarna och rensa ut en del i växthuset. Jag ska plantera lite vårlökar. Jag ska göra lite fint vid entrén. Ni hör, rena husmodern! 🙂

2019 års höstkrans

2 thoughts on “Mamma chockar mig

  1. Vilken fin krans ?. Visst blir man löjligt lycklig när någon i ens närhet börjar prata jul?.
    Min plan för helgen är att baka mjuk pepparkaka, handarbeta och skriva julbloggsinlägg…och så lite hundpromenader och träning på det?.
    Kram?

Lämna ett svar