Deck the Halls och klimatångest

Häromdagen tittade jag och Moa på Deck the Halls eller En lysande jul som den heter på svenska. En superfånig julkomedi med Matthew Broderick, Danny DeVito och Kristin Davis bland andra. Kändes lagom just den dagen när Moa var sjuk.

Den handlar om en familj som får en ny granne, Danny DeVito (Buddy) med fru och två tonårsdöttrar. Han blir lätt uttråkad och familjen har flyttat många gånger men familjen hoppas nu stanna länge. När Buddy igen börjar bli uttråkad så får han den briljanta idén att deras hus ska synas från rymden. Det betyder massor av julljus! Han retar upp sin granne och det är snart ”krig” mellan männen i familjerna. Ja ni hör, superfånig. Vi sitter i alla fall och tittar när Moa börjar kommentera det faktum att alla dessa julljus ju inte är så miljövänligt, plus att det kostar osv. Hon har ju rätt. Helt fel i tiden vi lever i. Men som jag sa till henne, ibland kan man släppa alla tankar på vad som är rätt och fel och bara titta på en film. Den är dessutom ganska gammal så det var inte samma sak då som nu med energipriserna tex. Jag tror jag nådde fram och vi kunde skratta åt filmen istället för att få klimatångest. Inte lätt att vara liten. Många tankar som snurrar.

5 thoughts on “Deck the Halls och klimatångest

Lämna ett svar