Violent Night – recension

I veckan var jag också såg pressvisningen av Violent Night. Grundstoryn där man sätter Tomten som alkoholiserad och trött på världens bortskämda barn och den lilla flickans vars enda önskan till jul är att hennes föräldrar ska bli tillsammans igen i ett hus med overkligt rika människor och en gäng hårdnackade banditer redo att göra sitt livs stöt. Ja då blir det galet. Och blodigt. Väldigt blodigt. Jag gissar på att Hollywood har slut på fejkblod nu.

Die Hard ligger nära till hands när en ensam missförstådd stackare får ta sig an en hel armé av banditer och Ensam hemma ligger lika nära när den lilla tjejen gör sitt bästa för att hjälpa Tomten och samtidigt rädda sig själv. De utgör ett udda par, Tomten och den lilla flickan, men de gör det bra. Och med hjälp av Julens magi kan man utföra stordåd. Dessutom kommer faktiskt även Ett päron till farsa firar jul med på ett hörn när mamman i den filmen även är med här, bara en sån sak!

Filmen är inget för kräsmagade och jag ska erkänna att jag blundade då och då när det blev lite väl mycket. Men får också ge filmskaparna här att trots att detta är en väldigt blodig historia så har man ändå hittat en fin balans med att få fram julens budskap med magi och vad som är viktigt: familjen.

Vill ni se en romantisk, tillrättalagd, puttenuttig julfilm, välj en annan. Vill ni se en actionstinn, blodig, rolig och magisk film, se Violent Night!

Lämna ett svar