Andra adventshelgen

I fredags och lördags bakade jag det sista inför mitt lilla adventsfika. En saffranskaka från en kokbok jag köpt från Cecilia på Svalbard som jag följer på insta och youtube. Moa gillar inte dock kokos som det ska vara på så hon dekorerade med juligt strössel. Blev fint!

I övrigt bjöd vi på pepparkaksfudge, glöggfudge, pecannöts och kolafudge, chokladknäck, lakritsknäck, saffransdrömmar, apelsin och ingefärssnittar, pepparkakor med mögelost, Dumle pepparkaka, julmust, årets Blossa (helt okej, inget speciellt) och en äppelmust som jag kryddade upp med juliga kryddor.

I söndags var jag och Moa först på galapremiären av Wonka. Jag är inte superförtjust i Kalle och Chokladfabriken och var länge inte särskilt sugen på att se denna prequel men efter att ha sett trailern några gånger och lyssnat på Moas som absolut ville se den så gick vi på galan. Och glad är jag för det för den var så bra! Timothée Chalamet är så bra som Wonka, Calah Lane som Noodle och Hugh Grant och Rowan Atkinson är superba i sina roller! Se den!

Sen tog vi en snabb fika innan jag åkte hem med Moa. Hon bakade sen pepparkakor med sin mormor. Jag vände dock och tog nästa tåg in mot stan igen och mötte upp vänner och njöt av The High Societys julshow på Göta Lejon! Var ju förra året också och det var minst lika bra nu. Deras energi smittar av sig och man har inte en tråkig sekund. Mellansnack blandat med klassiska jullåtar (både lugna och fartiga) och ett fantastiskt band. Nästan omöjligt att sitta still! Kör de igen nästa år ska jag definitivt gå igen!

På kvällen skrev vi årets julkort. Sista dagen för julfrimärke är 15 december.

Lämna ett svar