Två dagar i Gävle

I onsdags morse gick vi upp i ottan, för att vara en ledig dag alltså ? Vi tog pendeln till Uppsala där vi sen skulle åka 8.12 tåget till Gävle. Vi hann köpa kaffe innan vi ställde oss att vänta in tåget. Avgångstiden kom och gick och sen helt plötsligt blev tåget inställt. Surt. Nästa blev också inställt kort därefter. Så en timme till nästa. Jag pratade med Trafikverket och Mälartåg men ingen visste något typ. Problem vid vändning av tåg fick jag tillslut som orsak. Tur för de jag pratade med att jag hade fått i mig lite kaffe i alla fall men frukostmackan skulle vi ju äta på tåget så humöret var inte på topp, ja ja. Fler tåg blev inställda åt alla möjliga håll så jag vet inte vad som pågick men tåget ett timme senare gick i alla fall. Trodde det skulle vara mycket folk med tanke på de inställda tågen men vi var nästan själva i vår vagn.

När vi kom till Gävle stod vår värdinna Annie aka Våran Lilla Julvrå där och mötte oss! Och hennes snälla syster väntade vid bilen. De tog en lite omväg så vi fick se en väldigt maläten (eller snarare fågeläten) Gävlebock! ? Lillbrorsan såg betydligt bättre ut. Vi åkte hem till Annie. Jag har ju sett bilder från hennes julpyntade hem på hennes blogg och på Instagram men att se det i verkligheten. Wow! Jul i varje vrå! Så underbart fint!

Vi hann med mycket av två viktiga saker. Se julfilmer och utforska alla gigantiska snöhögar ? Det sistnämnda stod mest Moa för ? Gävle bjöd på mängder av snö! Till Moas stora glädje. Vi såg följande julfilmer dessa två dagar: Ett päron till farsa firar jul, Polarexpressen, Ensam hemma 2 och juliga avsnitt av Familjen Flinta. Vi åt massa godis. Tex hade hon gjort saffransfudge från Underbara Claras bok. Den ska jag göra nästa jul! God! Och Risbräck, det har jag inte ätit sen jag var liten. Måste jag också göra nästa jul. Vid 3-tiden kom Annies systerdotter Linnea och hämtade oss. Nu bar det av mot Julehuset i Hamrånge. Så mycket ljus. Så många Disney karaktärer. Så många tomtar. Så mycket snö. Så mycket stämning. Harry Potter delarna var nog Moas favorit. Flygande bilen i piskande trädet, plattform 9 3/4 och Harry, Hermione och Hedwig.

När vi kom hem igen åt vi middag och öppnade julklappar. Moa fick massa god choklad och en underbar bricka med hundar och katter i julmotiv. Jag fick Gunry jultvålar så jag har i flera år! Fick även te och en julklapp jag så gärna hade visat er men lovat att inte visa… ? Än i alla fall! Kan dock säga att den är gjord av Annie själv och att jag njuter av den.

Dag 2 gjorde Annie scones och färskpressad apelsinjuice till frukost, lyx! Sen tog vi en låååååångsam promenad till Eko. Inte varit på Eko så det var kul. Långsam promenad eftersom Moa skulle klättra i varenda upplogad snöhög hon hittade på vägen ? Vi tog en fika i köpcentrumet vid Eko innan vi gick hemåt igen.

Tanken var att vi skulle åka hem på kvällen men vädret började bli sämre och med tanke på strulet upp så bestämde jag att vi skulle åka sen eftermiddag istället. Igen fick vi skjuts in till Gävle centralstation. Så snällt! Denna gång gick tåget i tid. Tyvärr ett kortare stopp på vägen gjorde att vi missade en pendel med 1 sekund. Fick vänta en halvtimme men det var okej. Hemma regnade det och var isbana. Jag körde pingvinstilen hela vägen från stationen och hem ? Moa saknade redan snön i Gävle!

Stort TACK Annie för två underbara och juliga dagar!

Lämna ett svar