I vissa rum kvarstår julen

I veckan har jag plockat ner det mesta av julen. Det som finns kvar är mina Amaryllisar (sega rackare) och viss utebelysning. Och så julens heliga borg då 🙂 Moas rum! Hon vägrar ta bort en endaste liten tomte. Allt ska var kvar tills januari är slut, då ska det ner för då ska hon pynta till Melodifestivalen… Lite orolig för vad det innebär 🙂 Men den som lever får se.

Jag älskar att hon verkar (än så länge i alla fall) ha ärvt min julglädje! Heja!

När man nu ska reflektera lite över julen 2023 så är det egentligen bara en sak jag saknade: en toppstjärna till granen. Sen vill jag leta lite fler saker till mitt julskåp så det ska jag hålla utkik efter på second hand butikerna.

Jag gillade årets julkalender och mina adventskalendrar (te och Pärlans). Vill gärna även nästa år ha en sådan ren adventskalender där man får en godsak på de fyra adventsdagarna (så som jag hade i år från Pärlans). Jag skulle gärna se att Moa vill ha en ätbar köpt adventskalender nästa år. Det är en del pyssel med att fixa en paketkalender. Och Hubert. Jag är övertygad om att Moa på någon nivå förstår att det är jag som ”är” Hubert men hon vill tro på magin i att ha en tomtenisse som kommer och busar. Och det är svårt. På ett sätt vill jag slippa fixa med allt men jag är också glad så länge hon har barnasinnet kvar. Man har (förhoppningsvis) så otroligt många år att vara vuxen och så otroligt få år att vara barn. Ja vi får väl se.

Jag hoppas verkligen att vi håller oss friska nästa år så jag kan ha mitt årliga adventsfika. Håller tummar och tår.

Julafton får gärna bli precis som vanligt 🙂

Lämna ett svar