Ca 15 st
Ugn 200 grader
100 g smör
2 dl filmjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
1/2 dl lingon (frysta otinade)
Mascarponekräm
1 äggula
2 msk socker
1 msk vanillinsocker
125 g mascarpone
Smält smöret, häll i filmjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, pepparkakskryddor och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret/filmjölken och lingonen.
Fyll formarna till ca 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 15-17 min. Låt svalna.
Mascarponekräm: vispa äggula, socker och vanillinsocker poröst. Rör ner mascarponen. Klicka eller spritsa på krämen på muffinsen. Dekorera med lingon och kanel.