Två recept till från Matmagasinet!
Chokladtryffel med polkagrisströssel, ca 25 st
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 liten polkagrisstång eller 1 påse polkagrisar
Gör så här: Hacka chokladen. Koka upp grädde och ta från värmen. Rör ner chokladen och låt smälta, rör till en jämn glansig smet. Låt kallna till en tryffelsmet som går att forma. Stöt polkagrisarna i en mortel och lägg på en tallrik. Rulla tryfflarna till bollar. Rulla bollarna i polkagrisströsslet.
Sega rismarshmallows, ca 50 st
1,5 dl pistaschmandel
75 g smör
280 g marshmallows
1 dl torkade tranbär
6 dl rice krispies
Garnering: 25 g mörk choklad
Gör så här: Smörj ett bakplåtspapper och forma till en låda med måtten 32 x 32 cm. Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt marshmallows och smält på medelvarm platta under omrörning till en seg men slät massa. Ta från värmen och tillsätt nötter, tranbär och rice krispies. Rör om så allt blandas. Häll upp massan i formen och se till att det blir en jämntjock platta.Låt kallna. Smält choklad över vattenbad eller i mikron. Ringla över den kalla kakan och skär sedan i bitar.