Kanelsockerkaka

Efter helgens fiasko-bakning ville jag göra ett nytt försök. Hittade detta recept i senaste Allers. Lät magiskt gott så idag bakade jag denna och kan lova att den är lika god som den låter! Så fluffig och god! Man skriver i början av receptet: Smakar precis som kanelbullar fast går lite snabbare att baka. Instämmer!

Kanelsockerkaka

8 bitar

85 g smör
1 tsk kanel
1,5 dl filmjölk
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Pärlsocker och kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta kastrullen av värmen och rör ner kanel och filmjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Häll i en smord form, ca 20 cm i diameter. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter och stjälp sen upp den.

2 thoughts on “Kanelsockerkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *