Efter helgens fiasko-bakning ville jag göra ett nytt försök. Hittade detta recept i senaste Allers. Lät magiskt gott så idag bakade jag denna och kan lova att den är lika god som den låter! Så fluffig och god! Man skriver i början av receptet: Smakar precis som kanelbullar fast går lite snabbare att baka. Instämmer!
Kanelsockerkaka
8 bitar
85 g smör
1 tsk kanel
1,5 dl filmjölk
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Pärlsocker och kanel
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta kastrullen av värmen och rör ner kanel och filmjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Häll i en smord form, ca 20 cm i diameter. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter och stjälp sen upp den.
Det har jag inte smakat, ser gott ut! Jag åt kanelbulle som pinnbröd, grillat över elden, för något år sedan. Det var också smaskigt!
Åh det lät gott! 🙂