7 november släpps Lilla Hyttnäs. Ett samarbete mellan Carl Larsson gården i Sundborn (därav namnet) och Moestue Sverige. 99 kr kostar den på Systembolaget.
Lilla Hyttnäs är en traditionellt kryddad starkvinsglögg som är inspirerad av Carl och Karin Larsson där representanter från Carl Larsson-gården har varit delaktiga i smakprocessen. Det ursprungliga receptet är svenskt och kommer från Skåne, närmre bestämt Snälleröd och är förfinat. Den slutliga blenden har den norske sommeliermästaren Christopher Moestue åstadkommit.
Vi har satt en personlig prägel på glöggen genom att tillsätta apelsin från Ghana och ingefära från Sri Lanka i kryddblandningen vilket ger den en fräsch och balanserad citruskaraktär. Vinbasen, Sangiovese från Marche i Italien, bidrar med en härligt stram körsbärsfrukt. För att sprita upp, få upp alkoholen, på Lilla Hyttnäs har vi använt en prisbelönt dulce cream från Bodegas Robles och tysk vetesprit. Socker från Brasilien, akaciahonung från Ungern och russin från Turkiet ger Lilla Hyttnäs en balanserad sötma. Kardemumma från Sri Lanka och kryddnejlika från Madagaskar ger den förföriska julkryddningen. Givetvis är allt ekologiskt och glöggen är certifierad.