Grinchen – en jämförelse

Såg om Grinchen från 2000 med Jim Carrey i huvudrollen häromdagen. Var ett tag sen sist. Och nya Grinchen förra helgen. Tänkte ge mig på en jämförelse. Jag har aldrig riktigt fastnat för Grinchen 2000 faktiskt. Inte funderat så mycket på varför. Den hade på bio 7 års gräns, alltså barntillåten i vuxens sällskap. Hade fundering på om dottern kanske skulle få se den men det föll direkt. Hon råkade se bilden på Jim Carrey som Grinchen i min mobil och blev rädd! Så nej. Och efter att ha sett den står jag fast vid nej. Den är mörk och Jim Carrey är fantastik men otroligt elak och mörk drygt halva filmen. Överlag är filmen mörk stora delar. Sen är ju andemeningen och sensmoralen i filmen bra i slutänden men fram tills dess är den mörk.

Grinchen 2018 är ju en animerad film med åldersgräns Barntillåten. Här är Grinchen butter och sur och inte alltid snäll men mer på ett roligt sätt. Inte mörkt någonstans. Som barn är Grinchen i 2018 söt, i Grinchen 2000 är han så creepy.

Jag föredrar faktiskt den nya, men så är jag ju lite barnslig för att vara 40 +! 🙂 

2 thoughts on “Grinchen – en jämförelse

  1. Jag ska absolut se den nya, jag hinner nog inte se den på bio men kommer att se den sedan. Min äldsta dotter (som nu är 21) har aldrig gillat Grinchen och hon vill fortfarande inte se den för hon tyckte att den var otäck den gången hon såg den. Jag minns inte hur gammal hon var då men jag tror att hon var 9-10 och det var första gången jag såg den själv också då. Det låter bra att den nya är mer barnvänlig och inte lika mörk. Även Polarexpressen är lite otäck emellanåt.

Lämna ett svar