Jul i juli på Bakken och i Köpenhamn

10 minuters körning från Köpenhamn ligger nöjesparken Bakken. Förra veckan (22-25 juli) var det dags att fira jul i juli för 62:a året i rad på Bakken! Jultomtar från bland annat Sverige, Danmark, Norge, Colombia, Finland, Israel, Japan, USA osv. deltar och några har varit med i över 30 år. Det är julparad på Bakken och i Köpenhamn. Tomtarna tävlar i femkamp och VM i hinderlöpning. Man har sitt årliga fotbad på Bellevue. Man ordnar julgransfest för glada barn.

Det hela började som en kul idé hos den legendariske professor Tribini, som 1957 letade efter ett lämpligt tema för en sommarsemesterdag med barnunderhållning på Bakken. Det fick Tribini att tänka att julen var allt för viktig för att bara uppmärksammas en gång om året. Därmed skapade Tribini en ny och annorlunda tradition, och i år är det 62:a gången det firas jul i juli på Bakken. Den efterhand världsberömda begivenheten arrangeras av Bakken tillsammans med Dansk Julemandslaug och lockar inte bara jultomtar och deras familjer utan även dansk och internationell press samt allmänt julintresserade gäster från hela världen.

Det låter hur kul som helst tycker jag! Från förra året har nu Bakken också börjar hålla helgöppet under julperioden, från 22 november till 22 december. Hade det inte varit för att jag var i Köpenhamn förra året under den perioden hade det lockat att åka dit i år. Kanske nästa år!

bakken

Parad

bakken bellevue

Fotbad på Bellevue

bakken2

Alla bilder lånade från Bakkenn

One thought on “Jul i juli på Bakken och i Köpenhamn

Lämna ett svar