Glad juliafton!

Juliafton är ett ord jag läste på Instagram idag och hur sött är inte det?! Så jag hakar på. Glad juliafton! Fem månader till julafton. Börjar kännas på fler sätt än ett. Dels börjar andra julbloggare/instagrammare komma igång. Sen började jag jobba efter semestern i måndags och då kommer ju genast en känsla av höst även om sommaren just nu äntligen börjar komma med varmare grader.

Jag skördar i pallkragar och växthuset för fullt. Älskar den här tiden i trädgården! Morötterna är stora och goda. Gurkor har jag skördat i massor och fortsätter. Tomaterna börjar bli röda men behöver den sol och värme som kommer nu för att bli söta. Bondbönorna ska jag snart skörda, förvälla och frysa in till höstens grytor. Ska också börja skörda persilja och frysa in, än så länge har jag bara skördat och lagt direkt på maten MUMS! Sallad och spenat är jag inne på omgång tre av och det blir nog en omgång till. Rödlöken behöver en stund till i jorden. Hos mamma njuter vi av hallonen och inväntar äpplena. Verkar dock inte bli ett äppelår för deras träd.

Jag är så glad att jag nu har en frys till! Fick den av mamma och pappa i förtidig födelsedagspresent. Så glad för det. Nu kan jag fylla frysen med saker från trädgården och ännu viktigare: jag kan påbörja bakandet inför första adventsfikat mycket tidigare, nu har jag plats i frysen. Jag har redan börjat spåna inför fikat. Funderar på mördeg, ost och kanske nötter. Funderar på recept från Mandelmanns söta. Funderar på smarriga småkakor. Vi får se var det landar!

Idag har jag köpt några små julklappar till barn i min närhet. Man ska sprida ut utgifterna, speciellt när man fick en rabattkod!

I år blir det ingen resa till jul. Mest för att jag faktiskt inte känner för det. Jag känner att jag vill gå på tex julmarknader hemmavid. Vissa var det flera år sen jag besökte. I år känner jag för Skansen. Och ta en dag i Stockholm city och njuta av #stockholmsjul. Mysa hemma med varm choklad. Eller knappast. Jag gillar tanken på varm choklad men oftast lockar kaffe och te mer när det väl kommer till kritan.

Men nu ska jag sluta svamla, Glad Juliafton på er och njut av sommaren! img_0090

3 thoughts on “Glad juliafton!

  1. Glad juliafton! Så mysigt att ha en ”anledning” att sprida lite julkärlek mitt i sommaren även om den höga temperaturen håller julkänslorna borta för min del i alla fall 😉 Skönt med mer frysplats! Vi flyttade till hus med större frys i höstas, så skönt när mycket från odlingarna vill ha frysplats och när baksuget sätter till.
    Du verkar ha mysiga julplaner, ska bli kul att följa dig ännu en säsong! 🙂

    • Stor frys är så underbart! Utöver det vore drömmen ett stort skafferi. Antingen sånt som Ernst byggde i sista avsnittet eller ännu hellre i källare om man har det.
      Så taggad inför ännu en säsong på bloggen! Varje år i januari är jag lite tveksam om jag ska fortsätta men det dröjer inte länge innan jag igen längtar till bloggen och julen!

Lämna ett svar