Jul i kalendern 2019

I år ligger julafton på en tisdag. Då skulle man ju bra gärna vilja vara ledig på måndagen. Och fredagen efter. Då skulle man få 9 dagar på rad. Får väl se om det funkar med jobbet och kollegorna. Första året som Moa går i skolan också och skolan slutar 18/12 och börjar igen 8/1. Sen är ju fritids öppet men vill att Moa ska få vara ledig en del också. Hoppas mamma kan ha henne hemma några dagar, det löser sig nog.

Vad väntar innan jul då? Ska ju se Sarah Dawn Finer 30/11. Första adventshelgen. Så helgen innan 23-24/11 ska jag börja pynta och städa sånt där tråkigt: i skåp, lådor osv. Sen är ju hela veckan efter full av pyntning, städning och bakning inför adventsfikat. Så den stora dagen 1:a advent! Fika för nära och kära.

7/12 blir det troligen traditionsenlig julspinning. Eller så väntar jag till 21/12 men känns för sent, måste ju sprida svettig julmagi lite tidigare tycker jag.

Helgerna under december (minus första då det är fullt upp) kommer annars mest gå ut på att maxa julen. Gå på de julmarknader jag vill, ev åka till Brisak, njuta hemma av julpyntat hem, titta på julfilmer hemma och dricka massor av julte och julmust. Och sista helgen lägga in sill och fixa inför julafton.

Slutar med lite bilder som jag la ut på Instagram idag, är med i @julfreak’s #fröjdefullmåndag utmaning.

3 thoughts on “Jul i kalendern 2019

  1. Vad mysigt att tänka på allt trevligt framöver i höst/jul:=D
    Själv vågar jag knappt göra det för det känns som om det kommer hända fler jobbiga saker innan dess. Just nu är jag oroad över min yngsta hund (som ju faktiskt börjar bli gammal också) som verkar ha en krånglande mage… det här året alltså…suuck…

Lämna ett svar