Superfruktglögg

Saturnus Superfrukt glogg kall

Fotograf Nils Ingvarson Bli Studio

Saturnus släpper i år en glögg man kallar Superfruktglögg. God och nyttig och alkoholfri enligt uppgift.

SUPERFRUKTGLÖGG är baserat på ett fylligt smakrikt varsamt avalkoholiserat vin från Spanien kombinerat med hundraprocentigt naturliga oxidantrika, superfruktjuicer från granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia. Glöggen blir extra supergod om man tänker lite nytt och byter ut de gamla hederliga tillbehören mandel och russin mot till exempel en skiva citron, torkade blåbär och tranbär, granatäpplekärnor, skållad mandel eller hackad mörk choklad.

Släpps i butik i slutet av oktober och på Systembolaget från 4/11.

Granatäpple, blåbär och blodapelsin är ju inga konstigheter men aronia har jag aldrig hört talas om. Så här skriver Saturnus om aronia:

Aronia har en lång historia som medicinalväxt i Europa. Den är förvånansvärt okänd i vårt land, trots att dess buskar växer här. Särskilt populär är aronian i Tyskland och Östeuropa. Bäret är unikt i sin höga koncentration av antioxidanter, vitaminer, mineraler och andra hälsofrämjande substanser. En mängd vetenskapliga undersökningar har dokumenterat vad aronia kan hjälpa till med. Exempel: förbättrar cirkulationen, motverkar skadligt kolesterol, stärker levern, skyddar cell-DNA och cellembran, reglerar blodsocker, främjar viktminskning och fettförbränning, skyddar hjärnan mot för tidigt åldrande. Med mera, med mera!

Saturnus Superfrukt glogg 2

Fotograf Nils Ingvarson Bli Studio

Lämna ett svar