Prova ny sillinläggning

Funderar på att testa en av Ernst sillinläggningar i år. Jag gillade verkligen två av de tre sillar han gjorde i förra veckans avsnitt. Den med lingon och den med havtorn. Den med lingon lockar mig mest och nu funderar jag på att göra den i jul. Det är nästan bara jag som äter sill, mamma och pappa kan ta en eller två bitar av min inlagda sill. Mamma älskar senapssill, blä! Pappa äter ett par bitar senapssill mest för att det hör till. Ni hittar Ernst recept här men jag skriver det också nedan.

Inlagd sill med lingon och stjärnanis

1 frp inläggningssill (420g)
1 dl frysta lingon
4 stjärnanis
1 rödlök
1 apelsin, tunt skivad
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
ev 0,5 dl whisky (kommer jag ej ha)
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Gör så här: Koka upp socker, vatten och ättiksprit (1-2-3-lag). Låt svalna helt. Häll av och skölj sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar på snedden. Lägg sillen med övriga ingredienser i en burk. Häll på lagen. Låt stå kallt minst 2 dygn.

img_8485

Min inlagda sill 2016, där hade jag i en matsked rödbetsspad för att få lite färg.

One thought on “Prova ny sillinläggning

  1. Pingback: Saffransgelato, mums! | jennysjul.com

Lämna ett svar