Första rulltårtan

Jag har varit med och gjort rulltårta någon gång men då vägrat göra vändningen och borttagandet av pappret. Nu kände jag för att testa något nytt till Mors dag. Tänkte då att jag borde ju testa att göra en rulltårta själv. Hittade detta recept hos Linnéas Skafferi. Lät enkelt och det var det faktiskt också! Så nu kan ni se fram emot juliga rulltårterecept här närmare jul 🙂

Rulltårta

3 ägg
1,5 dl socker (jag valde som Linnéa muscovadosocker)
2 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Strösocker

2 dl grädde
3 dl halvtinade hallon (jag tog dock jordgubbar som jag ska i småbitar)

Gör så här: Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta i potatismjöl och bakpulver. Rör om väl. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten på pappret. Grädda i 200 grader i fem minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp försiktigt upp kakan. Lossa försiktigt det andra bakplåtspapper,vill den inte släppa så pensla med lite kallt vatten. Låt svalna lite och vispa under tiden grädden och ha i bären. Bred ut på kakan och rulla ihop tight. Rulla in rulltårtan i bakplåtspapper med skarven neråt och låt vila i kylen en stund.

Kanske inte den snyggaste rulltårtan i världshistorien men för ett första försök får den godkänt!

Svensk sommar levererar just nu. Syrenen doftar och äppelträden står i blom och alla pollinerade har fullt upp!

Lämna ett svar