Lucia 2020

Efter Moas sista fotbollsträningen igår åkte vi till Scarfo och åt gelato. Lika bra ordnat som i somras med nummerlapp, ett sällskap inne åt gången och sen äta ute. Enda skillnaden är att äta gelato på sommaren är något varmare! Jösses vad jag frös. Glad att jag köpte en supergod Cappuccino också! Jag åt saffran, bergamott och apelsin. Saffran och bergamott var lika goda som alltid. Apelsin var ny och mums så god!!! Sen tog vi en promenad för att få upp värmen. Det finns så fina villaområden däromkring. Vill tillbaka när det är mörkt och njuta av all belysning vi nu såg i dagsljus.

Sen åkte vi hem. Moa följde med vänner hem och jag bakade lussebullar med vaniljfyllning. Sen åkte jag för att lämna julklappar och hämta Moa men hon ringde när jag halvvägs och ville inte alls hem! Hon och hennes bff hade så kul så hon fick stanna och jag åkte hem. Tog en lugn stund i soffan och vilade mitt onda bäcken och tittade på Elf som jag ju aldrig sett. Den var okej. Blev väl kanske ingen favorit.

Nu sitter vi framför Luciamorgon från Jukkasjärvi. Macka, lussebulle och dagens te från Teadventskalendern. Mysigt! Moa älskar barnen som sjunger och pysslar och kvinnan som sjunger på samiska, de har jobbat med samerna i skolan så extra kul förstås. Vi började prata om hur mörkt det är där uppe i norra Sverige så här års. Att solen inte alls går upp under några dagar. Men att den är uppe desto längre på sommaren!

Idag ska jag vila mitt bäcken så mycket det går. Men en liten promenad blir det. Och Moa ska på årets sista jujutsu och få streck på bältet. I eftermiddag blir det fika på lussevaniljbullarna. Gjorde efter Fredriksfika’s recept.

Lämna ett svar