GB Sandwich variant

Årets Juliafton-fika bjöd mest på köpt gotte. Men så kan det bli! Gjorde dock en variant av GB Sandwich. Alltid gillat den juliga varianten med pepparkakssmak men undrar varför de inte julat till glassen också. Det är ju bara kexet som är juligt. Så jag ville testa att göra med saffransglass. Jag tog således Roy Fares recept för kexet, ni hittar det här, men la till pepparkakskrydda. Sen gjorde jag saffransglassen från MatHem, ni hittar receptet här.

Glassen blev såååå god! Mums. Kakan blev det lite för mycket pepparkakskrydda i tyckte jag. Den blev inte heller lika mjuk som den ska vara. Jag ville göra mindre glassar än de klassiska för det är så varmt och allt bara smälter. Sen skulle glassen frysas utsmetad och sen skäras i lika stora bitar. Äh. Det var kladdigt och krångligt. Har man mer tålamod än vad jag har så blir det säkert toppen men mina blev inte snygga! ? Men goda!

Lämna ett svar