Apelsinkakor

Detta recept hittade jag i Allers Julmagasin 2021.

Apelsinkakor

  • 100 g kanderade apelsinskal
  • 400 g vetemjöl
  • 220 g rumsvarmt smör
  • 200 g strösocker, ca 2 dl
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här: Blanda apelsinskal och 1 msk mjöl, hacka fint. Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinskalen. Vänd i resten mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet. Arbeta ihop till en deg. Platsa in degen och låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen till en platta, ca 0,5 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Ta ut cirklar med ett kakmått eller glas. Lägg cirklarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda gyllene 8-10 min. Låt svalna på galler.

Vi kavlade inte ut degen utan vi rullade till en stor rulle och skar sen kakorna. Kändes enklare.

Lämna ett svar