Passionskola

Detta recept är från Stora juljournalen 2021.

Passionskola

  • 100 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 1 passionsfrukt
  • 3 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här: Smält smöret i en kastrull. dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner i kastrullen. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Lägg ner i kastrullen tillsammans med socker, grädde och sirap. Koka till 124 grader. Häll i en form 20×30 cm. Låt stelna. Skär i bitar. Slå ev in i bakplåtspapper.

Allt gick bra med denna ända tills jag hade skurit upp den. Då flöt den ut 🙁 Så snygg blev den inte, men god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *