Årets adventskalendrar

Tänkte gå igenom vad jag tycker om årets adventskalendrar.

Teadventskalendern: Jag dricker ju inte varje te på rätt dag här. Jag tar inte i förväg men tex svart te kan jag inte dricka på kvällen så dessa sparas oftast till helgen. Örtteer är inte riktigt min grej men tycker det kan passa om man tar med i termos ut i skogen eller till scones men det är ju inget jag gör/äter varje dag så då får det ligga och vänta på sitt tillfälle. Men överlag är jag lika nöjd som vanligt med denna kalender!

Pärlans: Lika bra som förra gången jag hade den. Förvånande nog har min favorit hittills varit whisky. Jag som inte ens dricker whisky (utom någon gång typ varannat år när jag kan dricka en Irish coffee). Men den var god!

Teckningskalender: Moa ger mig en teckning varje dag och det kan man ju inte annat än älska! 🙂

Jakten på julen: Den handlar om fyra tjejer som går i 6:an. De ska ta reda på julens ursprung som ett temaarbete i skolan. När de är på väg till biblioteket blir de indragna i att hjälpa en flyktingpojke som riskerar att utvisas. En ganska tung historia med inslag av spänning och mystik. Jag har flera gånger nu sagt medan vi läst: du gör aldrig så här! Flickorna stänger tex av sina telefoner och hör inte av sig till sina föräldrar och rör sig runt i Stockholmsnatten, jag skulle bli tokig!

Tomten Thure hittar hem: en bok helt i Moas smak. Thure är stadstomte och jobbar i Göteborgs hamn. Men han drömmer om att blir gårdstomte och ger sig iväg för att hitta en egen gård i norr. Den är full av magi och väsen och är väldigt bra tycker vi båda två!

Paketkalender: Här har jag slagit in olika saker. Godis, nagellack, hårspänne, pärlor, massage osv. Moa verkar nöjd!

Julkalendern/En hederlig jul med Knyckertz: Årets julkalender på SVT baseras på böckerna om familjen Knyckertz.

Sen har Moa en sån vanlig chokladkalender. Den är hon nöjd med.

Lämna ett svar