Hösten är här!

I går skrev vi september och idag när vi vaknade var det +4 grader. Fort gick det från vad som kändes som högsommar till höst 🙂 Inte mig emot.

Moa började genast tjata om sina älskade öronmuffar… Ivrigt påhejad av sin mormor så nu har jag sagt upp kontakten med henne 😉 Nej då. Men dessa öronmuffar är en ständig källa till diskussion då jag tycker att det är fine på vintern, sen höst och tidig vår men när det är +10 grader ute då är det inte okej, då kan man få svamp i öronen (eller vad jag nu ”hotar” henne med!). Hon skulle gärna ha de året runt, även när hon badar i sjön på sommaren om hon fick 🙂

Trädgården går mer och mer ner i vila. Jag har fortfarande rödbetor att skörda och lök. Sen är det tomaterna och gurkorna i växthuset. Jag borde kunna få kanske två-tre gurkor till innan det är över för deras del. Jag har i år fått mycket gurkor så jag är nöjd. Tomaterna håller på och mognar för fullt och jag har inte köpt tomater på ett par-tre veckor och lär inte behöva på några veckor till hoppas jag.

Jag har trimmat buskar, klippt ner syrenen, klippt gräset och röjt lite i pallkragarna. Det sista i pallkragarna tar jag troligen nästa helg.

Har en rabatt på framsidan som ska rensas men först ska höstastrarna blomma. Jag ska köpa några lökar och sätta ner lite här och var, är ju så underbart när snödroppar och krokusar börjar titta upp på vårvintern.

Jag ska också ta frön från en av mina tomatsorter som jag gillade lite extra.

Finns att göra! Och samtidigt rullar ju livet på med skola, jobb, Moas aktiviteter osv. Men det rullar på mot jul! Det är underbart. Bästa tiden börjar NU!

2 thoughts on “Hösten är här!

  1. Ja, visst gick det snabbt frän sommarvärme till höst i år!
    Minns att jag hade öronmuffar som barn, de höll nog bara en säsong men åh vad glad jag blev när jag fick dem i födelsedagspresent på hösten <3 en sådan sak som "alla hade" och jag längtade efter att få <3

Lämna ett svar