December är här

Som sagt mådde inget vidare 1 december men vi tittade så klart på Julkalendern, öppnade våra första luckor osv. Lördagen gick mest åt till att göra en besviken Moa lite gladare. Besviken för att adventsfikat blev inställt. Så vi gick till närmaste pulkabacke på morgonen och hon åkte en hel del medan jag stod och sippade te. Vi var helt själva där utom en kort stund då det kom två andra barn som åkte på andra sidan kullen. Sen tog vi en kort promenad och sen klädde jag Julius åt mamma och pappa. I år blev han uppgraderad och fick lite ljus på sig också! Ska ta bild i mörker någon dag.

Katt på naken bock ??

Vi har tittat på Grinchen, en Musse Pigg och Ett päron till farsa firar jul. Mysigt! Och fortsatt titta på Julkalendern förstås. Både jag och Moa gillar den. Redan i lördags var jag piggare (ingen covid enligt test) om än med hosta och snuva och i söndags mådde jag ännu bättre. Rethosta kvar som ju kan sitta lääänge för mig, tyvärr för den är inte kul. Så i arla morgon stund (okej vid strax efter 8 🙂 ) gav vi oss i väg till kyrkan där Moa skulle uppträda med kören under Gudstjänsten. Hon fick det ärofyllda uppdraget att tända första ljuset samt sjunga lite solo. Jag satt ensam längst bak och njöt 🙂 Väldigt stämningsfullt i kyrkan. Sen hem och äta lunch och byta om för sen hade hon träning. Så skönt att hon inte fått min förkylning men vi brukar sällan vara sjuka samtidigt. Precis som min mamma som alltid får sina alldeles egna förkylningar. Märkligt men så är det och det är ganska skönt! På eftermiddagen fick Moa göra om det hela och tända vårt första ljus hemma samtidigt som vi fikade på lite lussebulle och annat gott!

Jag ska fota lite mer på vårt pyntade hem, Moa gjorde ett hästjobb med sitt rum! Behövdes lite röjning där först om vi säger så… 😉 I veckan kommer granen och den ska vi klä på torsdag eller fredag.

Lämna ett svar