Julveckan är här

Galet så fort tiden går. Känns inte som man hinner med ens hälften av det man vill.

Hursomhelst. Status just nu är att alla julklappar är inköpta men inte inslagna. Snön har smält bort (det mesta av den) men prognosen just nu säger ny snö innan julafton och kallt på julafton så hoppet lever. Jag har idag köpt nya hyacinter då de andra blommat över. Tyvärr hade kvinnan i kassan på Blomsterlandet rätt, deras Amaryllisar är sega. Knappt tittat upp än. Moas har kommit längst så den lever jag på hoppet att den kanske blommar till jul. De andra kanske kommer lagom till påsk eller så 😉

Vi har tittat på en del julfilmer och vi har pysslat med vänner. Julslädarna jag fick från Gille var väl inte riktigt bra. Dels fattades en bit på en av renarna (den som den ska stå på) och dels några delar som var sönder (men det räknar jag med). Sen när vi skulle sätta ihop allt så gick delar sönder osv. Nä, ingen superhöjdare. Men kul ändå! Jag dekorerade bara pepparkakor. Snygga blev de inte 🙂

Jag har knatat runt i ett juligt Stockholm. Tyvärr så var det ofantligt mycket folk på Stortorgets julmarknad så jag vände och gick igen. Tyvärr nummer två var att jag väntade och väntade på att älgarna vid Nybroplan skulle tändas men de måste ha tänts typ vid 15 och jag orkade inte stå där längre. Men fick se hjortarna vid Gallerian i alla fall, maffiga! Juliga NK, Åhlens och alla andra affärer var också fint att vila ögonen på.

Jag har bakat vörtbröd och på torsdag ska jag lägga in sill. Imorgon blir det en omgång till av lussebullar. Griljera skinkan blir lördagens nöje och sista maten är beställd från Mathem. Jag är i fas och det enda jag fasar för just nu är alla sjukdomar, må de fara och flyga.

Lämna ett svar