Pepparkaksmuffins med lingontopp

Receptet från Julens söta 2017.

Pepparkaksmuffins med lingontopp

14-16 st, fast vi gjorde minimuffinsstora så det blev fler

125 g smör, rumsvarmt
3,5 dl rörsocker
3 ägg
2,5 dl mjöl
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 1/4 dl gräddfil
1 dl lingon (frysta går bra)
Lingonglasyr:
150 g smör, rumsvarmt
200 g färskost
2,5 dl florsocker
ca 1,5 dl lingon

Gör så här: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner det i smeten växelvis med gräddfilen. Vänd i lingonen. Klicka i smeten i formar, max till 3/4. Grädda i ugnen 20-25 minuter, mindre om man gör minimuffins. Låt svalna. Så här långt gjorde vi steg 1, sen åkte de in i frysen.
Lingonglasyr: Vispa smöret poröst, tillsätt färskost och vispa till en slät blandning. Tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd i lingonen, spara några till dekoration. Dekorera muffinsen med frosting och några lingon. IMG_9233Superstressad när jag la på toppingen så blev inte snygga…

Lämna ett svar