Saffranskladdkaka

Hittade receptet på Lindasbakskola.

Saffranskladdkaka

Ca 12 bitar
100 g vit choklad
150 g smör
1 påse saffran 0,5 g
3 ägg
2 dl socker
0,5 krm salt
1 3/4 dl mjöl
1 krm mortlade kardemummakärnor (kan uteslutas)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. ta bort kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten (förutom kardemumman) och bland alltihop till en slät smet. Häll smeten i en smord, bröad form eller bakplåtsklädd form. Strö kardemumma över. Grädda mitt i ugnen i 22-25 minute, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna i formen, pudra ev kakan med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde blandad med hallon.

God!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *