Chokladens dag

Vi tar en favorit i repris i dag på Chokladens dag 11 november. Denna underbara smet som jag använder till allt möjligt. Minimuffins, kladdkaka, stora muffins osv. Jag har pimpat den med pepparkakskryddor och i år till adventsbaket ska jag göra en variant med godis i, recept på det kommer efter fikat varit!

Minimuffins med choklad

150 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao (ha i tills smeten blir mörkt brun)
2 ägg

Gör så härSätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna lite. Placera småformar på en muffinsplåt. Mät upp socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta i kakaon. Tillsätt fett och ägg och rör ihop till en smet. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Här gäller det att hålla koll. Kanterna ska precis inte vara kladdiga, då ska de tas ut. Om du vill ha de kladdiga som jag vill! ?

muffins

Lämna ett svar