Ernst goda julbröd

Här kommer receptet på brödet vi åt igår.

Ernst goda julbröd

7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl (hade bara vanligt rågmjöl så körde på det)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap (minskade till 1,5 dl)
1 l yoghurt
2 dl russin
2 dl hasselnötter
3 dl strimlade torkade aprikoser
Till formen: smör och 2 dl solrosfrön eller pumpakärnor (jag tog solrosfrön).

Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla mjölsorter med bikarbonaten. Blanda ner resterande (jag hackade hasselnötterna lätt). Smörj och ”bröa” två avlånga formar med solrosfrön. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna och lämna ett par centimeter från kanten så brödet kan jäsa. Jämna till ytan och strö lite solrosfrön över. Grädda i ugnen på 200 grader i 60 minuter. Dra ner till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Passa så det inte bränns på ytan. Lägg i så fall på en bit folie.
Låt svalna på galler. Njut!

Ernst juliga bröd -recension

Jag är glad att jag hackade nötterna lite. Skulle kunnat hacka ännu mer. Tänker också ha lite mindre sirap nästa gång. För en nästa gång blir det, den är god. Gärna ljummen med smör och ost! Receptet kommer imorgon.

Betyg 4,5 av 5 brödskivor.

2 thoughts on “Ernst goda julbröd

Lämna ett svar