Detta recept är från Stora Juljournalen 2021.
Nutellafudge
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl socker
- 50 g smör
- 160 g rumsvarm nutella
- 1 krm ättiksprit 12 %
- florsocker
Gör så här: Koka grädde, sirap och socker i en vid gryta till 124-125 grader. Tillsätt smöret i kuber. koka vidare i två minuter. Ta kastrullen från plattan och tillsätt nutella och ättiksprit och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna 25×20 cm med bakplåtspapper. Lagret ska vara 1-2 cm tjockt. Låt svalna och ställ kallt i ca 2 timmar. Skär upp till lagom stora rutor med en vass kniv. Strö över florsocker.
Denna blev såååå god! Len, mild och smaskig.
Pingback: Vörtbröd klart | jennysjul.com