Nutellafudge

Detta recept är från Stora Juljournalen 2021.

Nutellafudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl socker
  • 50 g smör
  • 160 g rumsvarm nutella
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • florsocker

Gör så här: Koka grädde, sirap och socker i en vid gryta till 124-125 grader. Tillsätt smöret i kuber. koka vidare i två minuter. Ta kastrullen från plattan och tillsätt nutella och ättiksprit och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna 25×20 cm med bakplåtspapper. Lagret ska vara 1-2 cm tjockt. Låt svalna och ställ kallt i ca 2 timmar. Skär upp till lagom stora rutor med en vass kniv. Strö över florsocker.

Denna blev såååå god! Len, mild och smaskig.

One thought on “Nutellafudge

  1. Pingback: Vörtbröd klart | jennysjul.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *