Julafton 2021

Julafton började tidigare än jag hoppats. Jag vaknade runt 5 och kunde sen inte somna om. Moa blev förvånad men glad att jag vaknade så tidigt, hon går ju alltid upp 4.30-5. Hon meddelade tre glada nyheter: det hade snöat under natten, Tomten hade lagt godis och tidning i strumpan och eftersom jag nu var vaken kunde vi ju öppna julklappar! Självklart ska man öppna några julklappar på morgonen, tradition i vår familj. Moa öppnade också sista klappen i paketkalender. Ett gosedjur. Sen kollade hon i min garderob och ja. Tyvärr har nu Hubert flyttat ut. Men ett sista bus han han med!

Sen hade vi en lugn morgon med frukost framför sista avsnittet av Julkalendern. Vi har båda uppskattat och gillat årets julkalender. Spännande och rolig.

Vi klädde oss och gick till mamma och pappa. Jag och pappa tog bilen till kyrkogården. Otroligt moddigt att köra. Inte ens E4:an var plogad efter nattens snöande. Det kom ju inga mängder men tillräckligt för att ställa till det och jag körde väldigt långsamt. Kallt som sjutton var det så besöket gick ganska snabbt men tre gravar och minneslunden fick ljus och dekoration. Tyvärr utökas ju skaran vi tänker på i minneslunden för varje år ?

När vi kom hem fikade vi (skippade även i år fika ute pga covid). Sen satt vi mest och pratade och Moa lekte med deras katt. Sen åt vi gröt/skinklunch. Efter det gick jag och Moa hem och klädde oss varmare innan vi gick ut på promenad/åka stjärtlapp tur. Fixade lite smått när vi kom hem. Bland annat tände allt i skåpet, det tar lite tid.

A’s fina spritsade krans och pepparkaka och Moas pepparkakshus fick också flytta in!

Sen kom mamma och pappa vid halv två och vi dukade fram fika och gotte och satte oss och öppnade julklappar.

Fick som vanligt så fina julklappar! Skäms. Moa fick som vanligt och som sig bör flest! Jag kan visa några i senare inlägg. Efter julklappsutdelningen tittade vi på Tomten och räven, julvärden och sen Kalle förstås!

Efter det lite matfix innan vi satte oss till bords och med god aptit högg in på sill, potatis, rom, lax, köttbullar, prinskorv, sallad, rödbetssallad osv. Mums!

Sen följde vi mamma och pappa hem och Moa hjälpte deras katt att öppna sina julklappar. När vi kom hem igen läste vi sista kapitlet i Tomten Thure hittar hem och Jakten på julen. Sen tittade vi på Svensson Svenssons God Jul. Från dvd eftersom SVT ändrat tiden på den och visade den redan 18.15, morr. Sen somnade Moa på soffan och jag tittade på Grinchen.

En lyckad julafton med andra ord! Moa sa flera gånger hur nöjd hon var med vår jul! Sötis! God Jul kära läsare!

One thought on “Julafton 2021

Lämna ett svar