Vad jag tar med mig in i julen 2022

Gör ett lite bokslut på julen 2021. Vad är jag nöjd med och mindre nöjd med?

Adventskalendrarna. Tror det kommer bli paketkalender för Moa igen, hon älskade det. Lite jobb att fixa men gick ganska smidigt. Hubert lär också få komma tillbaka, Moa älskade det. Hoppas jag kan komma på bra saker bara, blir ju svårare ju fler år man gör detta. Vissa saker kan man ju återanvända men inte allt, det blir tråkigt. Jag kommer absolut enbart fokusera på ätbara kalendrar till mig. Vill inte ha massa saker. Årets (Pärlans och Teadventskalendern) är säkra kort för mig. Får se om det blir samma nästa år.

Pyntet. Gjorde lite annorlunda med vissa saker i år. Det mesta är jag nöjd med. Som att sätta farmors adventsljusstake på en låg bokhylla och inte i fönstret. Kompletterade granen bra i vardagsrummet. Eller ha pynt i sovrummet på två små vägghyllor, tillsammans med en slinga. Mysigt att tända den på morgonen och ligga kvar i sängen en stund.

Nya skåpet. Så glad för skåpet och jag har så många planer för julen 2022! Jag ser det perfekt från mitt soffhörn där jag spenderar stora delar av mina kvällar när Moa lagt sig. Nästa år ska även utsidan pyntas… Kanske inte ens behöver julgran 😉

Tiden. I och med ännu ett år av pandemi så spenderade ju jag och Moa mycket tid hemma och det gillar jag. Kändes inte lika mycket som om december rusade fram. Att kunna ha ett i alla fall litet adventsfika var också mysigt. Det gör också det hela festligare och tiden mer utdragen.

Vad var då nackdelarna/vad vill jag göra annorlunda? Jag önskar så klart att covid drar åt fanders och i så fall vill jag se julen på Liseberg i år. Jag vill också besöka någon mer julmarknad. När det gäller hemmet vill jag absolut ha nya julgardiner i köket. Men det känns onödigt att köpa nya. Men jag är inte supernöjd. Funderar på att inte byta gardiner där i år alls. De är ju röda i vanliga fall också. Men jag skulle kunna pimpa till de befintliga. Jag har ju gjort det på olika sätt i vardagsrummet genom åren. Med pepparkakor i röda band tex. Har också en tanke å att hänga pepparkaksformar i röda band som man fäster på gardinen, skulle ju passa i ett kök! Eller göra något roligt med band från My Holly Decco kanske? Maffiga dubbla rosetter i hörnen kanske? Vi får se. Kanske också uppdatera mina tavlor i vardagsrummet. Körde på samma presentpapper jag hade förra året i år också, minus rosetter och det blev lite väl tråkigt.

Över lag är jag nöjd ändå. Vi njöt verkligen av vårt pyntade hem och nedräkningen till julafton. Vi slängde inte ut julen för snabbt. En sak till jag måste fundera på är ju detta med julgran. Riktig, fejk, stänga till vardagsrummet nattetid pga katterna osv. Men det får bli höstens huvudvärk!

One thought on “Vad jag tar med mig in i julen 2022

Lämna ett svar